14 Nisan 2015 Salı

MOR RENK AŞKI!


Mor rengi sevmeyeniniz var mıdır bilmiyorum ama benim için dünyanın en güzel ve en muhteşem rengi; Mor!
Mor, her kıyafete, her makyaja, her aksesuara ve her objeye yakışan harika bir renk...


Tarihte mor renk, sadece kralların ve asillerin kullandığı bir renkti... Çünkü bu rengi elde etmek çok zordu... Mor rengi elde etmek için kabuklu deniz canlılarını tek tek ayıklayıp kaynatmak gerekirdi.





Mor rengi, kendisiyle kontrast oluşturacak renklerle kullanmak çok başarılı sonuçlar verir. Örneğin, bej ve tonları, beyaz, gri ve tonları, bunların dışında altın ve gümüş tonlarıyla birlikte kullanmak da harika sonuç verir.




2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Sözsüz iletişim sözlü iletişimden daha etkili olmaktadır ve tercih ettiğimiz renkler karşı tarafa bir enerji yaymaktadır. Renkler doğru ve yerinde kullanıldığında hem iletişime olumlu etki eder hem de psikolojik açıdan insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.

    Mor renk; zarafeti, asaleti ve lüks yaşantıyı temsil eder. Bir rivayete göre, mor giyen insanların bir gün zengin olacağına dair bir inanış vardır. İlham verir, hayal gücünü artırır. Sonsuzluğu ve derinliği simgelemektedir.

    Renklerin dili ve iletişime etkisi üzerine yazdığım yeni yazımı okumanız için sizinle paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/iletisimde-renklerin-onemi/

    Keyifli okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ebru Hanım,

      Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sitenizi ve yazılarınızı okudum; ellerinize, yüreğinize sağlık... Renklerle ilgili tespitleriniz harika... İster giyim ürünleri, ister aksesuar ya da makyaj ürünleri fark etmeksizin, renkler iç dünyamız hakkında çok fazla bilgi yansıtıyor. Bu konunun altını güzel yorumunuzla çizdiğiniz için de teşekkür ederim. Sevgilerimle

      Sil