26 Şubat 2019 Salı

Moda Yazarı Nasıl Olunur?

Giyinmeyi seven, modayı yakından takip edenlerin ilgi alanına giren moda yazarı olma hayali, günümüzde birçok kişinin kariyer planlarını süslüyor. Yeni nesil gelecek vadeden meslekler arasında yer alan moda yazarlığı, öncelikle yetenek gerektiren ve bir o kadar da çok çalışarak öğrenilmesi gereken mesleklerden biri. Yani şunu demek istiyorum; sadece herhangi bir moda bölümünü okuyarak başarılı bir  moda yazarı ve editörü olmanız oldukça zor. Eğer bu işte yetenekli olduğunuzu düşünüyor ve "moda hayatımın bir parçası" diyorsanız, bu mesleği düşünmeye başlayabilirsiniz. Peki, nereden başlamalısınız? Şimdi bu sorunun cevabını verelim; moda yazarı nasıl olunur?


Stajyer Gönüllü Yazarlık 

Eğer bu yola baş koyduysanız, elbette moda dergileri, gazeteler ve diğer moda platformları, size hayalini kurduğunuz makamı altın tepside sunmuyorlar. O aşamaya gelene kadar, önce kendinizi gönüllü olarak yazı yazabileceğiniz platformlarda kanıtlamalısınız. Bunun için, kaliteli içerikler üretilen ve kendinizi rahatlıkla ifade edebileceğiniz moda bloglarında gönüllü yazarlık yapabilirsiniz. Kendi istediğiniz zaman dilimlerinde oluşturacağınız rutinlerle, modanın yeni trendlerini, yeni sezon tasarımlarını, kendi bakış açınızdan yazarak moda diline hakim olmaya başlayabilirsiniz.


Kendinize Güvenin

Gönüllü stajyer yazarlık aşamasında gelişiminizi tamamladığınızı düşünüyorsanız, şimdi kendinize ait bir moda bloğu açmanın zamanı. Moda blog yazarı olmak moda diline hakim olmanızın yanı sıra, trendlere daha yakın olmanızı ve yenilikleri yakından takip etmenizi sağlar. Kendi moda bloğunuzu açmakla, moda yazarlığı yolculuğunuzun ikinci adımına geçmiş olursunuz. Bloğunuzda düzenli olarak yazmayı ihmal etmeyin. Çünkü İnternet alemi, adeta blog çöplüğüne dönmüş ve atıl bloglarla dolup taşıyor. Onlardan birine dahil olmak ya da yükselen bir grafik çizerek hedefinize adım adım yaklaşmak. Tercih sizin; hangisi?


Profesyonelliğe Doğru Adımlar

Moda yazarlığı konusunda yeterli donanıma kavuştuğunuza inanıyor ve kaleminizin gücüne güveniyorsanız, şimdi dergi ve gazetelerin moda köşelerine yazarlık başvurusu yapmanın tam zamanı. Kendinizle ilgili yalın ve mesleki bilgileri, moda yazarlığı konusundaki geçmişinizi anlatabileceğiniz CV'nizi dijital olarak yazı işleri departmanına göndererek şansınızı denemeye başlayabilirsiniz. İlk başvurularda olumlu dönüşler alamazsanız pes etmeyin! Hiçbir başvuru ilk defasında kabul edilmedi rahat olun. Denemeye devam edin. Eğer yeterince iyiyseniz, bu yetenek mutlaka birilerinin gözünden kaçmayacaktır. Bu arada, CV'nize tamamen özgün ve henüz hiçbir yerde yayımlanmamış bir örnek yazı eklemeyi de unutmayın...


Artık başarmaya hazırsınız. Umarım vermiş olduğum bu bilgiler, sizin moda yazarlığı yolculuğunuza da ışık tutar. Emin olun her biri kendi deneyimlerim ve kendi yolculuğumdan edindiğim bilgiler. Bu yüzden her biri gerçek. 😉

Bloğuma abone olarak yazılarımdan ilk siz haberdar olabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Filiz HAS

Instgrm: @me.filizhas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder