2 Temmuz 2020 Perşembe

İçerik Yazarı Nasıl Olunur?

Birçoğunuzun da bildiği gibi, moda yazarlığının yanı sıra uzun yıllardır içerik üreticisiyim. Farklı markalar için birçok online site üzerinde hazırlamış olduğum yazılar, ürünle, herhangi bir konu veya yer hakkında bilgi edinmek isteyen insanlara her gün yol gösteriyor. Bu duygunun inanılmaz tatmin edici bir tarafı olduğunu bilmenizi isterim. Herhangi bir ürün hakkında insanların satın alma kararını etkileyecek detayları doğru biçimde aktarmanız ve sonuçta okuyucunun satın almasına olumlu yönde katkı sağlamanız müthiş bir duygu gerçekten. Burada sıradan reklam ve reklamcılıktan bahsetmiyorum; tamamen objektif olarak ürünün özelliklerinden, kullanım alanlarından ve kişiye sağladığı maksimum yarardan bahsederek hazırlanmış bir içerik, karar verme sürecinde alıcıya sunulması gereken tek şey... İçerik Yazarı olarak bizim görevimiz, ürün hakkında maksimum bilgiye erişmek ve edindiğimiz bu bilgileri, ürüne ihtiyacı olan kişilere en yalın ve doğru anlatımla aktarabilmek.
İçerik Yazarı
Düşünün bir kere, kaç kez bir cep telefonu, süpürge, kettle, kozmetik malzeme, giyim, çanta, vida, conta, bebek bezi vs. vs gibi ürünler için google üzerinde araştırma yapmışızdır. Gün içinde en az birkaç kez herhangi bir ürün ya da bir film ya da bir gezi lokasyonu hakkında araştırma yapmak için google arama motoruna birkaç kelime yazıp bilgi edindiğimiz olmuştur? Tüm bunlar, İçerik Yazarı tarafından hazırlanan, her biri farklı farklı konular hakkında üretilmiş online içeriklerdir. Gelişen yeni dünya düzeninde, dijital işlerin yeri gün geçtikçe yükselirken içerik üretimi de bu kulvarda ilk sıralarda çoktan yerini almış durumda. Online bir dünya üzerinde yeni gazeteler, dergiler, televizyon kanalları ve daha birçok portal her gün gelişmekteyken içerik üretiminin de eş zamanlı olarak gelişeceğini düşünmemek büyük bir hata olur. Bu nedenle, yazmaktan hayati ölçüde keyif alan ve hatta kendini en iyi yazarak ifade ettiğini düşünen kişilerin, daha fazla zaman kaybetmeden bu sahada yerini almaya başlaması gerekiyor. İnanıyorum ki bundan bir 10 yıl sonra, çok daha fazla şey hayatımızda değişmiş olacak ve bugün bu sektöre girmemiş olanlar için o zaman geldiğinde her şey daha da zor olacaktır. Zira, kendini sürekli olarak güncelleyen akıllı yapay zeka, dünyayı değiştirmek ve geliştirmek için her gün yeni bir logaritma ile bilgi taraması yaparken sizin yazdığınız yazılar, kullandığınız dil ve anlatım şeklinizin de aynı doğrultuda sürekli olarak güncellenmesi gerekiyor. Aksi halde, üretmiş olduğunuz içeriklerin ilk sayfalarda ve üst sıralarda çıkması, dolayısıyla okuyucuya ulaşması da imkansız. Siz ne kadar erken bir zamanda bu dünya ile tanışır ve yeteneklerinizi doğal bir biçimde arama motorlarının gelişen zekası ile akmaya bırakırsanız, yeni dünyada o kadar kalıcı ve hızlı bir yükselişte olacağınıza emin olabilirsiniz. 

İçerik yazarı ne demek? İçerik Yazarı, yazdığından daha fazla okuyan ve her şeyi öğrenmekten bir çocuk mutluluğu duyan kişidir aynı zamanda... Yaptığımız işle ilgili o kadar çok fazla şey okuyup öğrenmek zorunda kalıyoruz ki inanamazsınız! Bazen bir araba parçası, bazen dünyanın öbür ucunda bir sanat eseri, bazen küçük bir vida, bazen yepyeni bir moda markası, bazen bebek dünyasında belki de normal zamanda hiç ilgimizi çekmeyecek bir yenilik ve bunun gibi daha binlerce konu hakkında her gün bir şey öğrenmek durumundayız. Hal böyle olunca, her şeyden mutlaka biraz anlayan, her konuda bilgisi olan garip bir makineye de dönüşmüyor değiliz zamanla:) İşin eğlenceli taraflarından biri de bu aslına bakarsanız; girdiğiniz her ortamda mutlaka konuşacak bilgi birikimine sahipsiniz artık. "Ben bu konudan hiç anlamam" diyebileceğiniz o kadar az şey kalıyor ki geriye, inanamazsınız...

İçerik yazarlığı, yeni nesil meslekler arasında her gün biraz daha yükselen bir meslek kolu haline gelmişken kendinizi bu coşkun dalgalı okyanusa hemen şimdi bırakın derim. Tam da bu noktada şunu da söylemekte yarar var; gerçekten yazma yeteneğine sahip değilseniz, sadece para kazanmak için bu işe başlamayı düşünmeyin. İçerik yazarlığı da tıpkı farklı sanat dallarında olduğu gibi, ya doğuştan bir yetenek ya da sonradan edinilemez bir özelliktir bana göre... Yazarak bir durumu, bir eşyayı veya herhangi bir hali tanımlamak hiç de öyle görüldüğü kadar kolay değildir çünkü... Bunu zorlamayla sadece iş olarak yaptığınızda, bir yerden sonra tıkanacağınıza ve üretimi devam ettiremeyeceğinize emin olabilirsiniz. Yine de bu işe başlamaya niyetliyseniz sizi bekleyen mutlak sonu bilin isterim. 

Tüm bu bilgileri de verdikten sonra, gönlünüzde böyle bir işi yapmak varsa ve bana sormak istediğiniz sorular olursa ben buradayım. Bana her zaman soru sorabilirsiniz...

Filiz HAS

Moda ve İçerik Editörü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder