12 Ekim 2020 Pazartesi

2020 Sonbahar Sezonu Çanta Modelleri

İçinde bulunduğumuz sonbahar sezonunda, detaylarıyla göz kamaştıran çanta tasarımları öne çıkıyor. Zincirler, büyük düğmeler, üç boyutlu çiçekler ve çok daha fazlası, 2020 sonbahar sezonu çanta modelleri  için seçilen aksesuarlardan sadece birkaçı... Çanta seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Sezonun çanta moda renkleri nelerdir? Sorularının yanıtlarını bu yazıda bulabilirsiniz. 



Zincir Detaylar Olmazsa Olmaz

Geniş halkalı metalik ve kemik zincirler, bu sezonun çanta tasarımlarına hayat veriyor. Askı olarak kullanılan zincirler, kimi zaman gümüş ve gold renkli metallerden kimi zaman da kemik materyalden tasarlanıyor. Kahverengi, siyah, lacivert gibi farklı renk seçenekleriyle tasarlanan yeni moda çanta tasarımlarında, zincir detayı ürünlere ikonik ve gösterişli bir hava kazandırıyor. Zincirleri askı alternatifiyle birlikte, çanta tasarımlarının farklı bölümlerinde hareketli bir detay olarak da görebilirsiniz. 

Zincir Askılı Çanta


Büyük Üç Boyutlu Çiçekler

Özellikle deri çantalarda göze çarpan büyük üç boyutlu gül motifleri, bu sezonun göz kamaştıran detayları arasında yer alıyor. Romantik duruşuyla çanta modellerine hacim kazandıran üç boyutlu çiçekler, daha sıklıkla çantanın üretildiği materyalin kendisinden ya da farklı malzemelerden tasarlanıyor. Çanta ile aynı rengi taşıyan büyük gül motifleri, çiçekli elbiseler, romantik triko modelleri, retro-modern elbise tasarımlarıyla şık bir biçimde kombinleniyor. 
Çiçekli Çanta


Büyük Düğmeler

Yeni sezonda sıklıkla karşılaşacağımız bir diğer detay da büyük düğme formları olarak göze çarpıyor. Çanta tasarımlarına abartılı fakat ayrıcalıklı bir görünüm kazandıran big-button detayları, önemli markaların tasarımlarına da hayat veriyor. Sportif kullanıma uygun sırt çantaları, günlük çanta modelleri ve çok daha fazla üründe kullanılan düğmeler, her yaştan kullanıcının beğenisini kazanıyor. Deri, suni deri, tekstil gibi farklı materyallerle tasarlanmış çantalarda tercih edilen bu aksesuar, size trend bir görünüm kazandırmayı başarıyor. 
Düğme Detaylı Çanta



Sırt Çantalarının Yeniden Doğuşu

En başta sportif kullanım amaçlı olarak tasarlanan sırt çantaları, bugün geldiğimiz noktada hem günlük hem de abiye gibi farklı formlarda üretiliyor. 2020 sonbahar kış sezonu çanta modelleri arasında en dikkat çeken tasarımlar ise parlak kumaşlarla tasarlanan modellerden oluşuyor. Bol cepli, fermuarlı ve ayrıcalıklı özelliklerle tasarlanan sırt çantası modelleri 2020 sonbahar sezonunda, günün her saatinde zarif bir rahatlık isteyenler tarafından tercih ediliyor. Geniş iç hacmi ve birden fazla saklama gözüyle konforlu bir şıklık vadeden sırt çantalarını, dolabınızın kurtarıcı parçaları arasında değerlendirebilirsiniz. 
Sırt Çantası



Tote Çanta Modelleri

Birbirinden şık ve yalın bir zarafete sahip olan tote çanta modelleri, yeni sezonda baş döndürmeye devam ediyor. Bu tip çanta modelleri, elegan tavrı ile hem ofis hem de günlük yaşamda rahatlıkla kullanılıyor. Sezonun öne çıkan renklerinin ışığında tasarlanan çantalar, sade formları ve ikonik duruşuyla metropol kadınının stilini yansıtıyor. 
Tote Çanta 2020



Kova Çanta Modelleri

Kullanışlı, sıra dışı ve şık... İkonik bir stil peşinde olan moda tutkunlarını kalbinden vuracak olan kova çanta modelleri, yeni sezonda büyük bir çıkış yakalıyor. Hem pastel hem de koyu tonlarda tasarlanmış çanta modellerinde, baharın renklerinden ilham alan toprak ve doğa tonlarına yer veriliyor. Ürünlerin kullanışlı tasarımları, hem elde hem de omuzda taşınmasına imkan veriyor. 
Kova Çanta



Örgü Çantalar

Sonbahar 2020 sezonunda örgü çantalar yine varlığını sürdürüyor. Her ne kadar ilkbahar ve yaz sezonuna daha uygun görünse de örgü çantalar her mevsim en çok tercih edilen tasarımlardan birini oluşturuyor. Makrame, yün ve dantel dokularla tasarlanmış örgü çantalar, sportif kullanımda size romantik ve sıcak bir stil kazandırmayı başarıyor. 


Portföy Çantalar

Artık neredeyse klasikler arasında adı geçen portföy çanta modelleri, maskülen şıklığın tamamlayıcısı parçalar arasında yer alıyor. Takım elbise, çiçekli ve sade elbise formları, jean pantolon ve blazer kombinleri gibi birçok farklı stili naif bir duruşla tamamlayan portföy çantalar, 2020 sonbahar sezonunda da ilk sıralardaki yerini koruyor. Gerçek deri portföy çantalarda, düz dokular, croco desenler ve çok daha fazla seçenek sunuluyor. 



Büyük Çanta Modellerini Kimler Kullanabilir?

Büyük ve geniş bir iç hacme sahip olan çantalar, çok kullanışlı ürünler olmakla birlikte, bu tip ürünleri kullanabilmek için uzun boylu ve narin bir vücut tipine sahip olmanız öneriliyor. Büyük çantalar, kısa boylu ve kilolu kadınları olduğundan daha iri gösterme riski taşıdığından, böyle bir çanta tercih edecekseniz vücut yapınızın da buna uygun olduğundan emin olmalısınız. 



Modanın yeni trendlerinden haberdar olmak ve kişisel danışmanlık almak için Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. 

Instagram: @me.filizhas



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder