31 Mayıs 2021 Pazartesi

Sıcakta Akmayan Makyaj Sırları!

Sıcak ve bunaltıcı yaz mevsiminde sabahtan akşama dek sizi kusursuz gösterecek akmayan makyajın sırları nelerdir? Hangi makyaj ürünleri yaz makyajı için daha uygundur? Sıcak havalara dayanıklı makyaj nasıl yapılır? Sadece birkaç ürün kullanarak fresh görünümlü yaz makyajı nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, yazıyı okumaya başlayabilirsiniz. 



Fondöten Yerine BB Krem

Doğal olan her zaman daha güzeldir; kabul. Ancak, yüzünüzde pütürler ya da sivilce izleri gibi kapatılması gereken pürüzler olduğunu düşünüyorsanız, yaz makyajında fondöten yerine BB kremler gibi renklendirici krem içeriklerine öncelik verin. Fondötenlerin gereğinden fazla yağlı ve katı dokusu cilt yüzeyindeki çukurlara dolar ve sıcak havanın da etkisiyle akışkan bir yapıya dönüşebilir. Bu nedenle, cilt yüzeyinde ikinci bir katman oluşturmayan ince ve homojenik dokulu BB kremleri tercih etmeli, cildinizin hava almasını sağlayabilirsiniz. 



Sıcakta Makyaj Yaparken Toz Ürünlerden Uzak Durun!

Yaz makyajı yaparken ilk olarak dikkate almanız gereken konu, makyaj malzemelerinin birçoğunun krem formundaki ürünler arasından seçilmiş olmasıdır. Kremsi ürünler, cildinize daha güçlü bir biçimde nüfuz edeceğinden, ter ve nem yoluyla akması da zorlaşır. Çok yağlı bir cilt yapısına sahipseniz, matlaştırıcı kremsi ürünleri tercih edebilirsiniz. Pudra, aydınlatıcı, far ve allık gibi ürünleri krem formunda malzemelerden tercih edebilirsiniz. 



Suya Dayanıklı Ürünleri Tercih Edin

Rimel başta olmak üzere, yaz sezonunda kullanacağınız makyaj malzemelerinizi suya dayanıklı waterproof ürünlerden seçerseniz, terlemenin etkisiyle makyajınızın akma riskini de minimum seviyeye indirmiş olursunuz. Mascara, göz kalemi ve ruj, özellikle sıcak havalarda yapacağınız makyaj için mutlaka suya dayanıklı olması gereken ürünlerdendir. Bu ürünlerde risk almayın ve suya dayanıklı ürünlere yönelin.


Makyaj Trendleri 2023: Aydınlatıcı Kullanırken Dikkat!


Highlighter, şüphesiz tüm makyaj tiplerinin vazgeçilmez elemanlarından biri oldu. Yaz sezonunda aydınlatıcılarla güneşte parlayan dinamik ve fresh bir makyaj görünümü elde edebilirsiniz. Ancak, bu ürünlerin kullanımında da dikkat etmeniz gereken konu, aydınlatıcıların da kremsi ürünlerden seçilmiş olması. Toz formunda tasarlanmış highlighter ürünler, sizi gereğinden fazla ışıltılı ve suni bir görünüme dönüştürebilir. O yüzden, sıvı formda tasarlanmış aydınlatıcılarla belirgin yüz kemikleri üzerine hafif dokunuşlar yaparak enerjik bir görünüm kazanabilirsiniz. 



Göz Altı Kapatıcılar ve Kullanımı


Yaz makyajında illüzyon yaratan bir diğer ürünün kullanımı da oldukça önem taşıyor. Göz altı kapatıcıları, sadece gözün iç kısmına ve kuyruk bölümünün hemen altına birer damla uygulamak yeterli. Bu ürünlerin sıcağın etkisiyle akması ya da kaz ayağı çizgilerine dolması, diğer ürünlere göre daha kolay. O nedenle, mümkün olduğunca az kullanmak hem aydınlık hem de kullanışlı sonuçlar ortaya çıkarıyor. 


Mat Rujlarla Genç ve Enerjik Görünüm

Dudakları daha doğal ve genç gösteren mat rujları, özellikle yaz mevsiminde günlük makyaj için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Birçok mat rujun formülünde kullanılan uzun süre dayanıklılık özelliği sayesinde, makyajınızı uzun süre tazelemeye gerek duymadan taşıyabilirsiniz. Mat rujların yaza özel trend makyaj paletlerinde sunulan renklerinden size en uygun canlı renklerinden seçimler yapabilirsiniz. Mat rujlar, suya, tere ve neme karşı en dayanıklı ruj alternatiflerinden biridir. Bununla birlikte, nemlendirici ve UV koruma özelliği bulunan ruj modellerini de dudak bakımınızı yaparken güzel görünmek için tercih edebilirsiniz. 

Sevgilerimle

Filiz HAS




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder