2 Mart 2019 Cumartesi

Retro Ayakkabılar 2019 İlkbaharına Hazır!

Modanın retro çizgiye iyice yerleşmesiyle birlikte, tepeden tırnağa bu trendin yansımalarını görmek de kaçınılmaz oldu. Moschino'nun efsanevi 2019 sonbahar / kış defilesinden sonra, artık eminiz ki 80'ler; hatta 70'lerin stillerine varana geniş bir yelpazede, moda retro rüzgarının etkisine giriyor. Yeni sezonun ana temasının çizgisi, giyim seçeneklerinin yanı sıra ayakkabı ve çanta gibi aksesuarları da büyük ölçüde etkiliyor. Yeni sezonda, giyim trendlerinden sonra 2019 ilkbahar yaz  ayakkabı modellerine de yakın bir bakış atmakta yarar var:



Yeni Sezonda Ayakkabılar Sivri Burunlu

Retro stilin muheşem geri dönüşünden hemen önce, uzunca bir süre ayakkabı burunlarının daha yuvarlak ve hatta küt çizgilere büründüğü moda sezonları gördük. 2019 topuklu ayakkabı modelleri ise, daha çok sivri burunlu ve daha az konforlu bir tarzı yansıtıyor. Neden daha az konforlu olduğunu düşünüyorum derseniz, sivri burunlu ayakkabıların hem yürürken hem de ayağınızı ayakkabıya yerleştirirken oldukça zorlayıcı olduğunu belirtmeliyim. Üstüne üstlük, eğer bir de taraklı bir ayak yapısına sahipseniz, sivri burunlu ayakkabılar sizin için tam bir işkenceye dönüşmek üzere olabilir. Bunun mümkün olduğunca önüne geçmek için, ayakkabıları alırken mutlaka denemenizi ve ayağınıza rahat bir biçimde oturduğundan emin olmanızı öneririm.


Hem Rahat Hem de Şık Olmak Mümkün mü?

Konumuz sivri burunlu 2019 ilkbahar yaz kadın ayakkabıları olduğuna göre, bu model üzerinden yola çıkarak en rahat ve en şık ayakkabı seçimleri konusunda öneriler verebilirim. Moda trendlerini yakından takip ediyorsanız, bu durumda sivri burunlu ayakkabı modelleri konusunda pek esnek olmayacağınızı da tahmin ediyorum. O halde, dikkat etmeniz gereken ilk nokta seçeceğiniz ayakkabının mümkün olduğunca bağcık ya da bandaj gibi detaylarla, ayağınıza tam olarak oturduğundan emin olmanız gerektiğidir. Böylece, ayakkabının sivri ve yürümeyi zorlaştıran formunu ayakkabıyı ayağınıza sabitleyerek hafifletmiş olursunuz. 2019 ilkbahar yaz ayakkabı modelleri hakkında konuştuğumuza göre, seçeceğiniz ayakkabılar iklimsel olarak daha güneşli ve açık havalarda giyilecek modeller arasından olacaktır. Bu durumda, elastik kumaşlarla tasarlanmış sivri burunlu ayakkabıları tercih etmeniz de rahat ve konforlu bir kullanımı yüksek ölçüde destekler bir avantaj.

Yeni Sezonda Topuklar Daha Alçak 

Yeni sezonun retro havası taşıyan ayakkabı modellerinde, burunlar hayli sivri olarak tasarlandığı için dengeyi kurmak adına, topuklar da orantılı olarak daha alçak tercih ediliyor. Ayakkabıların topuklarında da retro hakimiyetini görmek mümkün. Alçak tutulan topuk stili, ince ve zarif çizgisiyle hem elbiseler hem de ayakkabılarla giyilecek kadar da şık. Özellikle midi ve maxi boy eteklerle tasarlanmış elbise modelleri, bu tip ayakkabı ve topuk stili ile kusursuz takımlamalar oluşturuyor. Sezonun en trend renklerinin, ayakkabılar ve çantalar üzerinde de tartışılmaz bir etkisi olduğu açıkça görülüyor. Canlı renklerle tasarlanmış 2019 ayakkabı modelleri kadın zarafetine kusursuz dokunuşlarla uyum sağlıyor.



Hem kadınsı hem de rahat bir tarzı yansıtan 2019 sivri burunlu ayakkabı modası, yeni sezonun diğer hit parçaları ile birlikte, zamanda şık bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.


Filiz ADAR

Instgram: @decocosh


#2019ayakkabı #2019kadınayakkabı #2019ayakkabımodelleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder