23 Eylül 2020 Çarşamba

Vatkaların Çılgın Dönüşü!

Moda sektörünün kült detaylarından biri olan vatkalar, 90'lı yılların başında veda ettiği podyumlara geri dönüyor. Kullanıldığı elbise, bluz ve hatta tişört modellerini daha havalı bir görünüme kavuşturan vatka, 2020-2021 moda sezonunda da sıkça göreceğimiz ayrıntılardan. Vatkaları kullanan birçok ünlü moda evi, koleksiyonlarındaki elbise ve dış giyim ürünlerinde bu aksesuara önemle yer veriyor. Tarzınızda biraz farklılık ve retro etki yaratmak istiyorsanız, vatkaların bu sihirli illüzyonundan yararlanabilirsiniz. 



Vücut Yapısına Dikkat!

Geniş omuzlu bir vücut yapısına sahipseniz, vatkaları kullanırken daha dikkatli olmalısınız. Vatkalar, omuzlarınızı olduğundan daha geniş ve iri göstereceğinden, kullanımında son derece hassasiyet göstermeniz gerekir. Moda trendlerini yakından takip ediyor ve trendleri gardırobunuza uygulamaktan vazgeçmek istemiyorsanız, seçeceğiniz vatka boyutlarının daha zarif ve minyatür olan alternatiflerini tercih edebilirsiniz. 



Vatka Kombini Nasıl Yapılır?

Vatkalar, giysilerin hacmini arttıracağından diğer parçaların daha minimal bir duruşa sahip olması önemlidir. Vatkalı bir bluz, tişört ya da elbise tercih edecekseniz, bunun tek üst parça olmasına dikkat etmelisiniz. Vatkalı ürünlerin üzerine bir kat daha giysi tercih etmeniz, üst tarafınızı iki kat daha hacimli gösterecektir. Bu nedenle, vatkalı parçaların tek başına kullanılmaları daha şık bir görüntü ortaya koyacaktır. 


Eğer herhangi bir dış giyim ürünü; mont, ceket, palto gibi tasarımlar kullanmak durumundaysanız, vatka detayının sadece dış giyim ürününde kullanılmasına dikkat ederek görüntünüzü elegan bir hale getirebilirsiniz. Vatka detayının kullanıldığı ürünlerde dilediğiniz renkleri tercih edebilirsiniz. 

Sevgiyle...

Filiz HAS




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder