2 Mart 2021 Salı

Evde Şık Olmanın Yolları

Pandemiyle birlikte evde daha fazla zaman geçiriyor olmamız, rahat ev giysilerinin şıklığını da öne çıkardı. Bu alışkanlığın pandemi sonrasında da devam etmesini umuyorum.:) Evde her gün topuklu ayakkabı, saç makyaj yapılı dolaşmak zorunda değiliz elbette ama bu perişan bir dağınıklık içinde olmamızı da gerektirmiyor. Peki, her ikisinin ortasını bulup, aynada kendimizle karşılaştığımızda nasıl daha mutlu olmamız için evde nasıl giyinmeli?



Eşofmanları İyi Seçmek

Rahat, esnek ve şık eşofmanlar, ev konforunun dışında sokakta da kurtarıcı parçalardan biri... Dünyanın ünlü yıldızlarının sokak stiline bakacak olursak onların da birçoğunun bu fikri benimsediğini söyleyebilirim. Hoodie, kanguru cepli sweatshirt ve jogger alt eşofmanlarla, hem rahat hem de sportif bir şıklık yakalayabiliriz. Alıştığımız siyah, lacivert, gri ve haki gibi renklerin yanı sıra kemik tonları, beyaz, bej, toz pembe gibi renklere bu süreçte şans verelim. Pudra tonlarının bej ve kırık beyaz tonlarla olan uyumu mükemmel...

Tulumların Zarif Rahatlığı

Evde giyimin en rahat ve en şık parçalarından biri olan tulumları, mutlaka listenizin başında bir yerlere almalısınız. Askılı, straplez gibi farklı modelleriyle de öne çıkan ve pamuklu esnek kumaşlarla tasarlanmış tulumlarla, hem şık hem de rahat olabilirsiniz. Tulumların hem evde hem de sokakta tek dezavantajı, kişisel ihtiyaçlarınız için biraz zaman kaybettirmesi... Bunun için de sıvı tüketimini ona göre ayarlamak önemli:)



Şortlu Takımlar

İkili şortlu takım çeşitleri, ev giyim stilinin en rahat tasarımlarından birini temsil ediyor. Hem takım olarak hem de tek tek, şort ve tişörtleri ayrı ayrı da değerlendirebilirsiniz. Şortlu takımların mini ve kapri şortlu modelleri de var. Siz, kendinizi içinde en rahat hissettiğiniz modelleri tercih edebilirsiniz. Üstelik bu ürünler, hafif oldukları için de üzerinizde ağırlık hissettirmiyor. 



Rahat Ev Elbiseleri

Oversize kalıplı, rahat ve efil efil ev elbiseleri... Düz renkli ya da desenli seçenekleri de olan bu elbiselerle, istediğiniz kadar rahat, özgür ve şık olabilirsiniz. Uzunluğunu giyim tercihinize göre seçebileceğiniz elbiselerle, dilerseniz belde biten kısa hırkalar ya da maxi boy hırka modellerini giyebilirsiniz. Hanım hanımcık ve şık bir görüntü için bu kadarı yeter:)




Şalvarlar

Bohem giyim stilinin de önemli enstrümanlarından biri olan şalvar modelleri ile evinizin konforlu ortamında farklı bir stil ortaya koyabilirsiniz. Body, tişört ya da atlet tasarımlarıyla kullanabileceğiniz şalvar çeşitlerini, dilerseniz hoodie ya da sweatshirt'lerle bile birleştirebilirsiniz. İster egzersiz yapın ya da isterseniz uzanıp kitabınızı okuyun; şalvarlar, tüm aktiviteler için inanılmaz rahat:)



Ev Ayakkabıları

Evde topukluyla gezmeyelim; tamam ama sneaker, panduf ya da şık ev terlikleri alternatifimiz olsun. Benim en sevdiklerim, bot modelinde olan pofuduk panduflar. Pek sexy olduğu söylenemez ama oldukça rahat ve şık:) Panduf dışında, evde spor ayakkabı giymekten de çok hoşlanıyorum. Eşofman, şortlu takım ya da elbise, ne giyerseniz giyim bu tip rahat ayakkabılar, sizi oldukça şık göstermeyi başarıyor. 



Ev Makyajı

Benim ismini "ev makyajı" koyduğum bir makyaj stilim var. Hafif içerikli ve gözenekleri tıkamadan cildimi renklendiren BB Krem, gri tonlarda göz kalemi ve tek geçişte bitirdiğim rimelim. Yanaklara hafif pembelik veren doğal renkli bir allık. Dudaklara nemlendirici... Işıl ışıl ve canlı bir görünüm veriyor bu makyaj yüzünüze... Ayrıca, saçlarımı toplamaktan pek hoşlanmadığım için, evde de sokakta da genellikle açık... Ama evde toparlamam gerektiği zamanlarda da dağınık topuzlar ve at kuyruğu favorim. 

Sevgilerimle

Instagram: @me.filizhas


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder