1 Eylül 2021 Çarşamba

AB Uyumlu Sağlık Pasaportu için Health Pass Tan Kodu Nedir ve Nasıl Alınır?



HES uygulamasına yeni eklenen bir özellikten bahsetmek istiyorum. Birçok insan AB ülkelerinin kabul ettiği uluslararası aşı pasaportunu HES üzerindeki aşı kartına nasıl entegre edeceğini bilmiyor. Health Pass Tan Kodu nasıl alınır? Health Pass Tan Kod Nedir? Şimdi sırasıyla adımları ve karşılaşılabilecek sorunları nasıl gidereceğinizi anlatacağım.

- AB uyumlu sağlık pasaportu için gerekli olan ilk şart, 2 doz Biontech aşısının yapılmış olmasıdır. Eğer 2 doz Biontech aşısı olduysanız, hâli hazırda e-nabız üzerinde bir aşı kartınız vardır. Öncelikle aşı kartınızı "sil" butonuna basarak silip yeniden oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında PDF olarak kartınızı görüntülediğinizde sayfanın en altında aşı sertifikanızın olduğuna dair bir açıklama göreceksiniz.

- AB uyumlu sağlık pasaportu nasıl alınır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, öncelikle bilgisayar ya da cep telefonunuzda, masaüstü Google üzerinden e-devlet uygulamasına girip sonrasında da e-nabıza ulaşım sağlıyoruz. Açılan sayfada aşı bilgileri sayfasını açıyoruz. Sağ üst köşede bulunan 3 noktayı tıkladığınızda karşınıza çıkan AB sertifikası sekmesine tıklıyoruz. Yönergeleri takip ederek sertifikayı oluşturuyoruz.

-Üçüncü aşamada oluşturduğumuz sertifikayı görüntüleyerek ya printer çıktısını alıyoruz ya da yanımızdaki başka bir akıllı telefona ekran görüntüsünü yolluyoruz. Gönderdiğimiz telefondan görüntüyü açıyoruz. Burada bir barkod görüntüsü ve altında merak edilen TAN Kod bulunuyor.

-HES uygulamasında aşı bilgilerinden Health Pass sayfasını açıyoruz. Bu sayfada sertifikayı kaydet bölümü birinci aşama. Başka telefondaki ekranda açık olan barkod görüntüsünü bu ekrana okutuyoruz. Bu aşamadan sonra otomatik olarak sayfa ikinci kademeye geçiyor. Burada bizden Tan Kod isteniyor. Dikkat etmeniz gereken konu, Tan Kod en fazla 3 kez yanlış girilebilir. Bu yüzden dikkatli olun. Başka telefonda açık olan barkodun altında çeşitli harf ve rakamlardan oluşan bir kod göreceksiniz. İstenen Tan Kod bölümüne bu kodu dikkatlice giriyoruz. 

"İŞLEM TAMAM"

Umarım bu bilgiler işinize yarar... Çünkü ben çok uğraştım ve İnternet'te sağlıklı bilgi bulamamıştım. 

Sevgiler






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder