10 Temmuz 2019 Çarşamba

2019/2020 Sonbahar Kış Sezonu Trendleri!

Yaz sıcaklarının bunalttığı bu günlerde, sonbahar ve kış sezonunun trendlerini anlatmak tam da ters köşe bir duygu yaratsa da şimdiden gardırobunu düzenlemeye başlayacak olanlar için de benzersiz bir fırsat yaratacaktır; biliyorum:)

Dünyaca ünlü moda markalarının 2019/2020 Automn/Winter koleksiyonları birer birer görücüye çıkmaya başladı bile... Benim yeni sezon kreasyonlarından gözlemlediğim detaylar arasında, geçtiğimiz sezonun renk ve desenlerine yakın trendler olduğunu görüyorum. Metalik ve ışıltının hakim olduğu, file ve püsküllerin varlığını sürdürdüğü, ihtişamlı ve gösterişli yepyeni bir sezon bizleri bekliyor diyebilirim. 


yeni sezon trendleri


Otrişlerin Muhteşem Geri Dönüşü

60'lı ve 70'li yılların ihtişamlı aksesuarı otrişler, sahneden sokaklara ineli epey zaman olmuştu... Geçtiğimiz sezon neon  renkleri de dahil olmak üzere birçok farklı renkte görmeye alıştığımız otrişler, sıkı durun: önümüzdeki sonbahar/kış sezonunda da gardıroplarımızı süslemeyi sürdürüyor. Otrişleri günlük kullanımda boynunuzda kullanmaktan daha çok, ceket ve montların yaka ve manşetlerinde, çanta aksesuarı olarak ya da pantolon paçalarında deneyebilirsiniz. 
Otriş aksesuar


Eski Mısır'ın Gizemiyle Bambaşka bir Silüet Kazanın

Önümüzdeki 2019/2020 sonbahar/kış sezonunun defileleri arasında benim en çok dikkatimi çeken koleksiyonlardan biri de Dolce Gabanna'nın tasarımları oldu... Yeni sezonda bolca eski Roma ve Mısır desenlerinden ilham alan markanın verdiği moda sinyallerine göre, önümüzdeki sezonda otantik Mısır desenleri, gold renkler ve aksesuarlardaki ihtişam bir adım öne çıkacak gibi görünüyor. Temaya ve konsepte olarak renk trendlerinde ise pastel bejler ve griler, bebek pembeleri ve beyaz yükselişte diyebiliriz. 
Dolce Gabanna 2019/2020 Automne/Winter


Patchworkler Tahtını Kimseye Kaptırmadı

Gelecek sonbahar / kış sezonu 2019/2020 koleksiyonlarında, geçen sezona damgasını vuran ve benim de Milliyet'teki köşemde özel bir başlık altında yazdığım var olan "patchwork" tarzı kumaşlar, gelecek sezonda da hakimiyetini sürdürüyor. Üstelik daha gösterişli renk ve desenlerle tasarlanmış yeni sezon patchwork kumaşlar, hem casual hem de abiye kullanıma uygun detaylarla tasarlanıyor. Abiye tasarımlarda patchwork modellerine, yine sezonun hit trendlerinden pırıltılı ve payetli detaylar eşlik ediyor. 
2019/2020 Patchwork


Sezonun Renkleri ile İçimiz Isınıyor

2019/2020 fashion trends, sıcacık toprak renkleri ile geliyor... Başta kahverengi ve tüm tonları olmak üzere, bejden haki renge varan geniş bir skalada sunulan renkler, sıcak tonları ile soğuk havalara damgasını vurmaya hazırlanıyor. Siyah ve beyaz renkte olduğu gibi, hemen hemen tüm gardıropların vazgeçilmez demirbaş renklerinden olan kahverengi ve toprak tonlarını, gardırobunuzdan hiç eksik etmeyin derim; zira bazı şeyler zamansız ve modası hiç geçmiyor. Sadece toprak renkler değil elbette; yeni sezonda saks maviler, bebek maviler ve turkuaz renkler de sokaklarda göz kamaştıracak... Kırmızının hakimiyeti bu sezonda da devam ediyor... Özellikle abiyelerde kırmızı, mürdüm ve mor tonlarını hiç olmadığı kadar çok göreceğiz soğuk kış günlerinde...

Tek Renk Modası

Parlak Kumaşlarla Tasarlanmış Koleksiyonlar



Kürkler ve Vinil de Moda Sahnesinde

Geçtiğimiz sezonun trendleri, 2019/2020 sonbahar ve kış sezonunda da varlığını sürdürüyor demiştim. Vinil ve suni kürkler de bu trendlerden yalnızca ikisi... Asi ve gösterişli vinil kumaşlar, parlak ve ışıltılı tasarımlarıyla birlikte, bir fark yaratarak yeni sezonda da hayatımızda olmaya devam ediyor. Bu arada, trend renk ve desenlerden bahsetmişken puantiyenin yükselen hakimiyetini de göz ardı etmemek lazım... Hatta ünlü marka MiuMiu, vinil, kürk ve puantiye desenleri bir araya getirerek çarpıcı bir automn/winter 2020 koleksiyonu hazırlamış şimdiden... Romantik puantiye desenlere, yine geçen sezonun çarpıcı hayvan desenlerinden olan leoparlar da şıklığını elden bırakmadan eşlik etmeye devam ediyor. 
Leopar Desenli Kürk

 Payetli Kombinler


Uçuşan Tüller ve Şifonlar

Yeni sezonda bolca göreceğimiz bir başka ilginç detaydan bahsetmek istiyorum. Tüller, şifonlar ve dantellerin muhteşem birlikteliği! Evet yanlış duymadınız; modern ve şehirli kadını bile minimalist alanından çıkaran, tül üzerine işlenmiş dantel detayları, "ben asla bunları giymem!" diyenleri bile baştan çıkaracak kadar muhteşem görünüyor. Örnek tasarım görmek isteyenler için, Elie Saab ve Zuhair Murad tasarımlarında yeni koleksiyonlara bakmalarını tavsiye ediyorum. 


2019/2020 Sonbahar ve Kış 

Son olarak, asla gözden kaçmayacak kadar büyük fiyonklar ve kurdeleler ve yine geçen sezonun çarpıcı detaylarından fırfırlar da bu sezonun öne çıkan hit trendleri olarak moda dünyasındaki yerini alıyor. Pilise ve drapeler, ton-sür-ton renkler de sonbahar ve kış günlerinde bolca göreceğimiz detaylardan bazıları... 
Tone sür Tone

Kırmızı Elbise

Yeni Sezon Sonbahar Kış 2019/2020

Şıklığınızı tamamlarken içinizden gelen kıyafetleri giymeyi ve size kendinizi en rahat ve mutlu hissettiren kıyafetlerle bunu yapmayı unutmayın... 

Sevgiler:)

Filiz ADAR

Moda ve İçerik Yazarı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder