16 Temmuz 2019 Salı

Tatil Valizi Hazır mı? Tatile Çıkıyoruz!

Yaz mevsimi geldiğinde en heyecan verici hazırlıklardan biri de şüphesiz valiz hazırlamak. Tatil heyecanı, uzun bir yılın yorgunluğunu atmak; tüm bunlar hazırlıklarınızı yaparken sizi biraz abartmaya itebilir. Tüm gardırobu yanınızda taşımak istemiyorsanız, minimal tatil valizi hazırlamak için işinizi kolaylaştıracak birkaç tüyo verebilirim:
tatil 

Gereksiz Yük Taşımayın!


Valizinizi hafifletmek ve ayrıca kullanmayacağınız bir dolu eşyayı boşu boşuna yanınıza taşımamak için, yapmanız gereken ilk şey günler öncesinden detaylı bir liste oluşturmanız. Gideceğiniz yerin iklim koşulları, yapacağınız aktiviteler gibi birçok faktörü göz önüne alarak, gerçekten ihtiyaç duyacağınız kıyafet ve eşyaları yanınıza almalısınız. 

valiz hazırlama tatil için

Ayakkabı Seçimi Önemli Konu!


Gideceğiniz yer ister 5 yıldızlı bir otel ya da pansiyonda geçirilecek 1 haftalık tatil olsun; fark etmez. Her iki durumda da içinde kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir çift düz ve rahat ayakkabı, özel yerlerde kullanılmak üzere alınmış bir çift topuklu ayakkabı her zaman  yeterlidir. Deniz kenarında giyilecek terlik ve sandaletleri bunların dışında tutuyoruz elbette. 

yaz tatili için valiz

En Kritik Mesele: Kıyafet Seçimi!

Bir valize, bir tatillik kıyafet sığdırmak! Kulağa korkutucu gelse de aslında hiç de o kadar zor değil. İster yaz tatili ya da ister bir kış tatili için valiz hazırlayın; doğru seçimleri yaparak bunu son derece işlevsel ve şık bir biçimde başarabilirsiniz. Nasıl mı?

Öncelikle seçtiğiniz kıyafetleri rulo yaparak valize yerleştirmeyi alışkanlık haline getirin. Böylece hem kıyafetleriniz buruşmaz hem de alandan  büyük ölçüde tasarruf etmiş olursunuz. Seçeceğiniz parçalar, yöresel değil her yerde rahatlıkla giyebileceğiniz modellerden olmalı. Böylece gireceğiniz her ortamda kombin yapabileceğiniz bir sürü alternatifiniz olacaktır. 

Tatilde bulunacağınız yerin iklim koşulları sıcak ve bunaltıcı ise, daha fazla kısa kollu t-shirt, elbise ve şortlar tercih edebilirsiniz. Ya da tam tersi yağışlı iklim koşullarında bir tatil yapacaksanız, pantolonlar, uzun kollu sweatshirt modellerini valizinizde ağırlıklı olarak bulundurabilirsiniz. Yaz tatiline gidiyorsanız yine de yanınızda katlanabilir ve yer tutmayan bir yağmurluk ve hırka mutlaka bulundurmalısınız. Zira gündüz kavurucu sıcakların olduğu iklimlerde bile bazen akşam serinlikleri oldukça etkileyici olabiliyor. 
tatil 


Deniz için Neler Lazım?

Yanınızda mayo ya da bikini tercihinize göre, sezonun trendlerine uygun en az iki ürün bulundurmalısınız. Bu şekilde hem deniz sonrası kuru kalarak sağlığınızı korumuş olursunuz hem de mayonuzun kullanım ömrünü uzatırsınız. Burada küçük bir tüyo: Bu sezonun yükselen mayo ve bikini trendlerinde yüksek bel kesimli bikiniler, konforu ön plana alan mayo modelleri bulunuyor. 2019 bikini ve mayo trendleri başlıklı yazımda detaylı olarak bu konuyu ele almıştım. Mutlaka bir şapka ve güneş gözlüğünü de listenize eklemeyi unutmayın. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yüksek faktörlü bir güneş kremi ve duş sonrası rahatlatıcı sütler de sağlıklı bir bronzlaşma için ihtiyacınız olan malzemeler arasında bulunuyor. 


tatile giderken götürülecek makyaj malzemeleri

Makyaj Malzemelerini Abartmayın!


Sonuçta bir yaz tatiline gidiyorsunuz değil mi? Daha çok güneş, daha fazla kum ve deniz. Böyle bir yerde ihtiyacınız olacak en son şey, aslında makyaj malzemesi. O nedenle günlük yaşamda ihtiyacınız olan ürünlerin büyük bir bölümünü evde bırakın. Boşuna kendinize yük etmeyin. Birkaç temel makyaj malzemesinden başka hiçbir ürünü, valizinizde ağırlık yapmayın. Göz kalemi, allık, rimel ve bir ruj; bakın makyaj çantanız çoktan hazır!



Acil Durum Çantası

Valizinizde olması gereken her şey tatil boyunca size konfor ve fonksiyonellik olarak geri dönmeli. Bu nedenle, aslında ihtiyaç duyacağınız en önemli araç gereçten bir tanesi de acil durum çantası. Peki acil durum çantasının içinde neler olmalı? Yanık kremi, böcek sokmalarına karşı etkili bir jel, yara bandı, ağrı kesici bunlardan bir kaçı. Siz bu malzemeleri, aile bireylerinin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleyebilirsiniz.

Önemli olan tüm yılın yorgunluğunu tatil boyunca üzerinizden atmak. Bunun için en fonksiyonel kıyafet ve malzemelerle valiz hazırlayın, kendinizi boşuna yormayın derim. Akıllıca yapacağınız kıyafet seçimleri ile tatil boyunca kusursuz bir görünüme kavuşmanız hayal değil; sezonun yüksek bel şort trendini, karpuz kollu bluz modellerini, düz ve havalı sandaletlerini bir araya getirerek şıklığınızı konuşturabilirsiniz.


Filiz Has

Moda ve İçerik Yazarı

Instgrm: @me.filizhas



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder