5 Mart 2018 Pazartesi

Bana Bunlarla Gel: Stilettolar!

Geçmişte ünlü Holywood yıldızları tarafından giyilen ve aslında gece ayakkabısı olarak tasarlanan yüksek topuklu stilettolar, günümüzde şıklığın ve asaletin temsilcisi olarak moda dünyasında yer buluyor. Marilyn Monroe, Bettie Davis, Elizabeth Taylor gibi ünlü yıldızların ayaklarında ölümsüzleşen ayakkabı, ince ve yüksek topukları, kıvrımlı hatlarla tasarlanmıştı. Stiletto, icat edildiği dönemlerde yüksek topuklu ayakkabılar yalnızca gece davetlerinde giyiliyordu. Fakat zamanla ünlülerin apartman dolgu topuklu ayakkabılarla her yerde görünür olmasıyla, stiletto da özgürlüğüne kavuşmuş oldu. Stiletto yine moda!



Stiletto Şık; Ama Sağlıklı Mı?

Yüksek ve ince topuk yapısıyla stiletto ile yürümek bacak kaslarını güçlendiren bir çeşit spor aktivitesi de sayılabilir. Adeta balerin duruşunu andıran bir yürüyüş stiline neden olan ayakkabı tasarımı, mükemmel ölçüde bacak ve basen kaslarını çalıştırıyor. Ancak, ayak bileklerinde burkulma ve iltihaplanma gibi hastalıklara sebebiyet verdiği için, birçok doktor ve hatta modacı tarafından, sağlıksız ayakkabı kategorisinde görülüyor. Bu ikircikli bakış açısı, stil sahibi kadınlar için pek bir önem arz etmiyor. Zira nihayetinde stil sahibi kadınlar, stiletto ayakkabıların bir tarz sembolü olduğunu düşünüyor. Her rengi bulunan, deri, süet ve kumaş tasarımlardan oluşan stiletto modelleri, hem jean pantolonlarla hem de kalem etek ve elbiselerle, mükemmel kombinler yaratmada sihirli dokunuşlar sağlıyor.

Ülkemizde ve dünyada birçok kadın, çektiği tüm acılara ve zorluklara rağmen stiletto yerine başka bir ayakkabı giymeyi tercih etmiyor. Ünlü model Victoria Beckham, 13 cm'lik topuklu stilettolarından, geçirdiği disk kayması rahatsızlığına rağmen vazgeçmiyor. Bu da demek oluyor ki, stiletto ayakkabıların asil ve şık duruşuna alışan kadınlar, bu kusursuz güzellikten hiçbir olumsuz nedenle feragat etmek istemiyorlar. Gece ve gündüz, spor ya da klasik, her türlü kıyafeti sihirli bir dokunuşla baştan yaratan stilettolar, rengarenk ve çeşit çeşit tasarımlarıyla baş döndürüyor.



Stiletto, Tarz Yaratmanın Altın Formülü

Kadınların yüksek ve acı çektiren bu ayakkabı modeline olan bağımlılığı, öz güvenlerine kattığı ekstra değerden kaynaklanıyor. Zira, neden acı çekerek stiletto giydiğini açıklamaya çalışan kadınlar, stiletto giydiklerinde kendilerini daha şık, seksi ve güzel hissettiklerini söylüyorlar. Bu ayakkabıların dişi ve kadınsı imajı, kadınların bu yönünü ortaya çıkarmada güçlü bir etki sağlıyor. Özellikle kısa boylu kadınlar için mükemmel bir özgüven sunan stiletto ayakkabı tasarımları, yürüyüşünüzü bile değiştirecek kadar büyük bir etkiye sahip.

Stiletto nasıl giyilir? Sade bir jean pantolonu, basic bir tişört ve stiletto ayakkabı ile kusursuz bir kombine dönüştürebilirsiniz. Mini bir elbiseyi, şık bir stiletto ile kolayca mükemmel bir gece elbisesi haline getirebilirsiniz. Kumaş pantolonlarınızı, şık gömlekler ve stiletto ile şahane ofis kıyafetleri haline getirebilirsiniz. Yaz ve kış mevsimleri başta olmak üzere her sezon, önü açık ya da kapalı formda tasarlanmış değişik modellerdeki stiletto çeşitlerinden, kendi tarzınızı yaratmak için yararlanabilirsiniz. Kombininizin tarzına göre ayakkabınızı rugan, mat deri, nubuk ya da kumaş materyallerden üretilmiş modellerden seçebilirsiniz. Bu giyerken rahatsız ama vazgeçilemez ayakkabıyı daha rahat ve konforlu giymenin bir formülü var aslında. Ayakkabıyı giyerken ayaklarınızı kremlemeniz ve pudra kullanmanız ayakkabının rahat kullanımına büyük ölçüde etki sağlıyor. Ayrıca, yeni nesil ayakkabı iç tabanlıkları da ayakların önemli noktalarına sağladığı ergonomik destekle, büyük ölçüde konfor ve rahatlık etkisi yaratıyor.

Stilettoların, her duruma uyan ve büyüleyici etkisinden faydalanarak, kendi tarzınızı oluşturmaya hemen şimdi başlayabilirsiniz. Gardırobunuzdaki kıyafetlerinizi stiletto ayakkabı ile nasıl muhteşem kombinlere dönüştürebileceğinizi şimdiden düşünmeye başlayın derim.:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder