3 Mart 2018 Cumartesi

Kırık Saçları Uzatma Yolları

Uzun saçlar, hemen hemen her kadının hayalidir... Peki, sürekli sıcak fön makineleri, saç düzleştiriciler, boya ve balyaj işlemleri ile yıpranan ve kırılan saçları uzatmak mümkün mü? Sürekli olarak işlem gören saçlarınızı, düzenli olarak çeşitli bakımlarla koruyarak sağlıklı bir biçimde uzamasını sağlamak mümkün. Sağlıklı saç nasıl uzatılır ve püf noktaları nelerdir; bu yazıda detaylarını inceleyelim:


Saçlar Neden Kırılır?

Saçlarınızın kırılmasının en önemli sebeplerinden biri, saçlarınızı yıkadığınız suyun aşırı sıcak olması. Sıcak su ile yıkanan saçlar, cildinizin verdiği reaksiyonun aynısını göstererek yanıyor. Bu yanma nedeniyle yıpranan saç telleri ise zamanla kırılmaya ve koparak dökülmeye başlıyor. İkinci en önemli sebep, saçlarınızı ıslak halde çekiştirerek taramaya çalışmaktır. Islak saçları tepeden aşağıya doğru taramaya çalışmak da, saçların kırılmasının bir diğer nedeni. Islak saçların nemini kuru bir havluyla iyice aldıktan sonra, yavaşça uçlardan başlayarak açmaya çalışmak gerekiyor.

Havlu ile saç kurutmanın formülü de özellikle saçları ovalayarak değil tamamen havlunun içinde yumuşak dokunuşlarla nemini almaktan geçiyor. Yeterince su içmemek de saçların nemini kaybetmesine ve kolayca kırılmasına sebebiyet veriyor. Günde en az 2,5 lt. su içmek hem cildinizin hem de saçlarınızın nemini korumaya fayda sağlıyor. Elastikiyetini geri kazanan saçlar, kırılmaya ve koparak dökülmeye karşı daha dirençli hale geliyor.




Kırık Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saçlarınızın kırıklığını gidermek için, çeşitli saç bakım yağlarından oluşturulan bakım kürlerinden yararlanabilirsiniz.  Kırık saç bakımı nasıl yapılır sorusunun çeşitli cevapları bulunuyor. Saç bakım yağları, kırık saçlarının onarılmasında en büyük yardımcılardan birini oluşturuyor. Özellikle doğal mucize diyebileceğimiz saf zeytinyağını, kırık saçlarınızı onarmada gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Haftada birkaç defa, saçlarınızı yıkamadan önce 1-2 saat boyunca saçlarınıza zeytinyağı ile bakım uygulamanız, sağlıklı uzayan güçlü saçlar elde etmenize önemli ölçüde katkı sağlıyor. Zeytinyağının içine ekleyeceğiniz günlük yumurta sarısı ile hazırlayacağınız saç bakım maskesi, saç diplerinizin onarılmasına da etkili bir bakım sağlıyor.


Hindistan cevizi yağı ve avokado yağı da bu bağlamda kırık saç uçları için doğal maske önerileri arasında bulunuyor. Evde yapabileceğiniz kırık saç uçları için bakım kürleri, düzenli kullanımda saçlarınızın hızlı ve sağlıklı bir biçimde uzamasına yardımcı oluyor. Saçın ana maddesini oluşturan keratinin zamanla eksilmesiyle de oluşan saç kırıklarını, dışarıdan keratin takviyesi sağlayarak da hafifletebilirsiniz. Bu amaçla üretilmiş özel keratin içerikli saç maskesi ve bakım ürünleri bulunuyor. Çeşitli markaların ürünleri arasında bulabileceğiniz keratin maskeleri arasında, benim bizzat denediğim ve çok olumlu sonuçlar aldığım bir ürün bulunuyor. Hemen bu noktada ondan da bahsetmekte yarar görüyorum. "Redist" markalı saç bakım maskesi önceden yalnızca kuaför salonlarında satışa sunuluyordu. Ancak yakın zamanda farklı kozmetik marketlerde de raflarda bu ürünün satıldığını görerek yaygınlaşmış olmasına ayrıca çok sevindim. Serinin No:67 kodlu ürünü olan keratin maskesi, kırık saçları onarmada düzenli kullanımda gerçekten büyük işler başarıyor.

Sağlıklı saç nasıl uzatılır diye düşünüyorsanız, saçınızın uzaması için kullandığınız şampuan ve saç kremi de büyük önem taşıyor. Yeni nesil sarmaşık içerikli şampuanlar, özellikle zor uzayan saçlar için çok faydalı. İçeriğindeki sarmaşık özleri, saçların daha güçlü ve dayanıklı olmasına yardımcı oluyor. Yine sarımsak içerikli şampuanlar da saçlarınızın yumuşacık ve hacimli görünmesini sağlarken aynı zamanda da hızlı uzamasına katkı sağlıyor. Bu anlamda benim tercihim Restorex saç uzatıcı şampuan. Tabii ki bu ürün dışında farklı markaların sarmaşık özlü şampuanlarını da tercih edebilirsiniz. 

Uzun saçlar hayal değil:)

Sevgiler tüm kalbimden...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder