10 Mart 2018 Cumartesi

Sakın Temizlemeden Kullanmayın: Makyaj Fırçaları


Makyaj yaparken en çok yardım aldığımız yardımcı malzemeler olan makyaj fırçaları nasıl temizlenir.? Far, fondöten ve allık gibi kalıntılarla zamanla kirleniyor. Belirli aralıklarla uygun biçimde temizlenmeyen makyaj fırçaları, cilt yüzeyinde kızarma, döküntü ve hatta sivilcelerin oluşmasına yol açabiliyor. Bu sebeple, ortalama haftada iki kez fırçaların temizlenmesi gerekiyor. Mac'in makyaj fırçalarını temizlemek için özel bir temizleme suyu bulunuyor. Mac Cleanser ile fırçalarınızı rahatça temizleyebileceğiniz gibi, dilerseniz evde kendi hazırlayacağınız doğal yöntemlerle de temizleyici bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Evde hazırlayacağımız temizleyici karışım için, bir kaba koyacağımız ılık suyun içine eşit miktarda zeytinyağı ve şampuan ekleyerek homojen bir karışım hazırlıyoruz. Fırçaların kıllarının bu karışımın içine gireceği biçimde kabın içerisine yerleştiriyoruz. Ortalama yarım saat kadar karışımın içinde bıraktıktan sonra ılık suyun altında ayrıntılı bir biçimde ancak kıllarını çekiştirmeden tek tek yıkıyoruz. Duruladıktan sonra, kurumaları için bir havlu üzerine yatırarak ya da baş aşağı olacak şekilde diziyoruz. Fırçaları yarım saatten daha uzun bir süre temizleyici sıvı içerisinde bırakmanız, fırça kıllarının hasar görmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle, yalnızca kirler kendini bırakana kadar su içerisinde tutuyoruz. 

Fırçalarınız kuruduktan sonra, güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu temizleme işlemini ortalama haftada bir kez yapmanız, sağlıklı bir kullanım açısından yeterli oluyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder