8 Şubat 2021 Pazartesi

Sevgililer Günü Evde Nasıl Kutlanır?





Sevgililer Günü'nün bu yıl pandemi sebebiyle sokağa çıkma yasağına denk gelmesi, hepimiz için biraz üzücü oldu... Bununla birlikte pandeminin bizi evde olmaya fazlasıyla alıştırmış olması, bu günü kutlarken de hiç değilse biraz teselli ikramiyesi diyebiliriz. Evde Sevgililer Günü nasıl kutlanır? Sevgililer Günü'nde evde ne giyilir? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığım bu yazıda çeşitli öneriler bulabilirsiniz. 




Evde de Şıklıktan Ödün Vermeyin

Evde olmak demek, mutlaka eşofman, pijama takımları ile ortalıkta dolaşmak asla değildir. Bunu zaten evde olduğunuz tüm zamanlar için de söyleyebilirim. Söz konusu yıldönümü, kutlama ve Sevgililer Günü gibi özel bir gün olduğunda ise şıklıktan ödün vermek söz konusu bile olamaz. Sevgililer Günü'nün klasikleşmiş rengi ve aynı zamanda aşkı da sembolize eden kırmızı, bu günün konsept rengidir. Bu yüzden, hem seçeceğiniz kıyafet, hem de ortam düzenlemesi yaparken kırmızı renk tonlarına ağırlık vermeyi unutmayın. Pırıltılı bir kokteyl elbisesi, evdeki Sevgililer Günü kutlamanız için iyi bir başlangıç noktası olabilir. Elbise yerine etek, şort, pantolon ve bluz alternatiflerini de düşünebilirsiniz. "Evde yine de şık ve rahat olmak isterim" diyenlere de şöyle bir öneride bulunabilirim. Triko ya da gömleklerin altına şık bir jean pantolon da giyebilirsiniz. Ama mutlaka bu triko ya da gömleklerin üzerinde, Sevgililer Günü'nü çağrıştıran kalpler ya da kırmızı renkli sloganlar olsun. Zarif ve şık birkaç aksesuar, elbisenizin modeline göre taradığınız saçlarınız ve tabii ki olmazsa olmaz topuklu ayakkabılarınızı şimdiden hazırlamaya başlayabilirsiniz. 





Sevgililer Günü Makyajı Nasıl Olmalı?

Sevgililer Günü'nde seçtiğiniz kıyafeti tamamlayacak çarpıcı bir makyaj yapabilirsiniz. Bunun için size buraya bıraktığım link üzerinden, Merve Özkaynak'ın Youtube videosunda makyajınızı nasıl yapabileceğinize dair ayrıntıları bulabilirsiniz. Kırmızı, bordo ya da gül kurusu renklerde rujlar, pırıltılı göz makyajı ve aydınlatıcı uygulamalarının, bu makyaj için olmazsa olmaz malzemeler olduğunu unutmayın. Ruj seçerken kalıcı ve uzun süre çıkmayan formlarından tercih edebilirsiniz. Böylece, siz ve eşiniz bu güzel günde, sadece güzel an'lara odaklanabilir, rujunuzun dağılıp dağılmadığını düşünmeden romantizm dolu zamanlar geçirebilirsiniz. Makyajınızda yine kapatıcılığı yüksek ve longtime özellikli fondötenleri baz olarak kullanmanız da fayda sağlayacaktır. 



Pasta ve Mumlar ve Müzik

Sevgililer Günü'nde evde romantik zamanlar geçirmek ve bu günün hoş ambiyansını yaratmak için, mumların sihirli gücünden yararlanabilirsiniz. Etrafta bolca yakacağınız küçük mumlar, romantizmin dozunu yükseltmesinin yanı sıra sizi olduğunuzdan daha şık ve çarpıcı da gösterecektir. Kalp şeklinde kırmızı bir pasta, bu günün güzelliğine güzellik katacak lezzetli bir ayrıntı olacaktır. Sevgililer Günü'nün bu yıl pandemi nedeniyle evde geçmesi, pasta siparişini zorlaştırabilir. Eğer el becerinize güveniyorsanız, pastanızı evde kendiniz yapabilirsiniz. Hazır kek tabanları, el becerisi olmayanlar için de kurtarıcı ürünler... Evdeki Sevgililer Günü kutlamasında da şık bir sofra hazırlayabilir ve sevgilinizle mükemmel bir yemek sonrası pasta ile kutlamayı daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Müzik, böyle bir ev kutlamasının mutlaka bir parçası olmalı. Romantik ve soft müziklerden bir liste hazırlayarak, bu günün ruhunu daha da canlandırabilirsiniz. 

Şimdiden hepinize mutlu bir Sevgililer Günü dilerim... Sevdiklerinizle nice mutlu yıllara....


Filiz HAS

Instagram: @me.filizhas


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder