22 Şubat 2019 Cuma

2019 Gelinlik Trendlerine Yakın Markaj!

2019 en yeni gelinlik

2019 ilkbahar ve yaz sezonuna girerken düğün organizasyonları da buna paralel olarak hız kazanmaya başladı. Şimdiden düğün mekanı, fotoğraf platoları, organizasyon şirketleri çoktan tek tek elden geçirilip, en güzel gelinlik için kaynaklar araştırılmaya başlanıldı... Bana da bu hızlı hazırlık aşamasına şık bir katkıda bulunmak düşer dedim ve dünyanın en ünlü gelinlik tasarımcılarının 2019 koleksiyonlarını inceleyerek yeni gelinlik trendlerini sizin için derledim.

Dantellerin Hakimiyeti Sürüyor

2019 gelinlik modelleri, klasik gelinlik anlayışını destekler nitelikte modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Tepeden tırnağa dantel detaylarının göze çarptığı gelinlik tasarımları, kimi zaman gipür, kimi zaman organze ve şifon kumaşlar ile tasarlanıyor. Ünlü tasarımcılar, dantelli gelinlik modelleri daha romantik ve geleneksel detaylarla tasarlayarak, bu anlamda modellerin başarısını risk etmeden yakalamış oluyor. Romantik, gelenekçi ve şıklığından ödün vermeyen gelinlerin ilk tercihi, 2019 sezonunda da dantelli modellerden yana olacak gibi görünüyor.
farklı gelinlik tasarımları 2019


Marjinal Gelinlikler 2019'da Sahnede!

Yeni sezon gelinlik trendleri arasında en dikkat çeken tasarımlar, şüphesiz çılgın detaylar taşıyan marjinal gelinlik modellerinden yana olacak. Zira, beyaz ve ekru renkler dışındaki tüm uç renkler, 2019 ilkbahar / yaz gelinlik sezonunda daha normalleşmeye başlıyor. Ünlü tasarımcılar, marjinal detayları sadece renk seçimlerinden yana kullanmadılar elbette... Modellerin çarpıcı tasarımları da parmak ısırtacak cinsten, cesur detaylar taşıyor. Derin yırtmaçlar, derin yaka dekolteleri ve tamamen transparan gelinlikler, önümüzdeki düğün sezonunda ortalığı yakıp kavuracak diyebilirim. Crop-top üstler ile tamamlanmış iki parça gelinlikler, yine marjinal detayları tercih edecek olan gelin adayları için, mükemmel alternatiflerden biri. 2019 yılının moda trendlerinden olan Cowboy style püskül detaylar, gelinlik tasarımlarında da öne çıkıyor. Püsküllü gelinlik tasarımları, farklı ve orijinal bir detay yakalamak isteyen gelinler için, 2019 düğün sezonunda bulunmaz bir fırsat yaratıyor. Üstelik bu püsküllü gelinlik tasarımlarını, şimdi revaçta olan nikah sonrası after-party kıyafeti olarak da rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Pantolonlu Gelinlikleri Görmeye Hazır mısınız?

2019 moda sezonunun belki de en çarpıcı gelinlik modelleri arasında, pantolonlu gelinlikler ve hatta ceketli ikili takım modelleri yer alıyor. Farklı ve ilginç tasarımlara sahip bu tip gelinliklerin daha ziyade ilk sonrası evlilikler ve nikah gelinliği olarak tercih edileceğini düşünüyorum. Elbette, rahat ve özgün bir gelin olmak isteyenler de bu akımdan sıklıkla yararlanmayı düşünecektir. Duvaklar, pantolonlu gelinlik ve ikili ceketli takımlarda da tahtını kimseye kaptırmıyor. Yine de alternatif olarak, bu modellerle şapka tasarımlı duvaklara da yer verilmiş. İşlemeler, boncuklar ve fiyonklar, dilerseniz bu modelleri de bolca süslemeye devam ediyor. Ya da tercihinize göre, yine sezonun düz saten gelinlik trendine ayak uydurup, tepeden tırnağa düz saten kumaşlarla tasarlanmış, pantolonlu modellere yönelmek isteyebilirsiniz.

Yeni Sezon Gelin Ayakkabıları!

Gelinliğe karar verirken eş zamanlı olarak karar vermeniz gereken en önemli detay, gelin ayakkabısı! 2019 gelinlik sezonunda, gelin ayakkabıları da yeni gelinlik trendlerine uyumlu. Püsküllü gelinlik modeli tercih edecekseniz, gelinlik ayakkabısı olarak kovboy stili botlar, hatta çizmeler ya da ayakkabıları rahatlıkla seçebilirsiniz. Şık stiletto modelleri, tabii ki orada durmaya devam ediyor; dilerseniz onlardan da bir tercih yapabilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken konu, püsküllü gelinlikler dolgu topuklu gelinlik ayakkabıları için pek uygun değil. 🙊


Yeni sezonda, gelin ayakkabılarında dikkati çeken bir diğer model, beyaz gelin botları. Kalem topuklu gelin botları, şıklığı ve zarif duruşuyla özellikle yine kısa gelinlikler için kusursuz bir model oluşturuyor. Renkli çizmeler ve ayakkabıları da bu sezon, gelinliklerle birlikte bolca görmeye hazırız. Sezona damgasını vuran çılgın tasarımcılar, ayakkabı tercihleri konusunda da gelinleri şaşırtmaya niyetli görünüyorlar.

Düz ve Yalın Satenler!

Çılgın, marjinal, mesafeli... Tüm modellerden bahsetmişken saraydan çıkma Fransız sateni düz ve zarif modellerden bahsetmeden olmazdı. 2019 ilkbahar / yaz sezonunun en çarpıcı modellerinden birini, düz satenlerle tasarlanmış gelinlikler oluşturuyor. Zaman zaman prenses kesimi modeller olarak da karşımıza çıkan saten gelinlikler, bu sezonda daha ziyade düz, A kesim ve oldukça yalın tasarımlar olarak sunuluyor. Geçtiğimiz günlerde dünya evine giren Hazal Kaya, sade ve oldukça zarif saten tasarımlı gelinliği ile aslında önümüzdeki gelinlik sezonunun açılışını yapmış oldu da diyebiliriz. İtalyan Vogue, bu sezonun en gözde gelinliklerini, yüzlerce modellik kataloğu ile bir araya getirdi.


Görülen o ki, gelinlik modelleri 2019 yılında çarpıcı tarzlarıyla geliyor. Bu ilkbahar ve yaz sezonunda birbirinden şık ve göz kamaştırıcı gelinler hafızalara kazınmaya hazırlanıyor.

Filiz HAS

Instagram: @me.filizhas


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder