20 Şubat 2019 Çarşamba

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür?

Çekiciliğin, cazibenin ve göz alıcı bir görünümün anahtar parçası kırmızı ruj, en kusursuz biçimde nasıl sürülür?
Sarışın ve beyaz tenli kadınlarda dikkat çekici ve sexy bir odak noktası olarak dikkat çeken kırmızı ruj, esmer tenli kadınlarda ise sofistike ve gizemli bir görüntüye sahip. Yani buradan anlıyoruz ki kırmızı rujun yakışmadığı kadın neredeyse yok denecek kadar az... Fakat işin bir de diğer tarafı var ki; en çok dikkat edilmesi gereken konu da bu aslında. Kırmızı ruj nasıl sürülür?





Dudaklarınızı Kırmızı Rujun Büyüsüne Hazırlayın!


Özellikle sonbahar ve kış mevsiminin soğuk etkisinden olumsuz etkilenen dudaklarınızı, öncelikle bir peeling yardımıyla kurumuş deri parçalarından arındırmalısınız. Bu sayede, dudaklarınızın cilt dokusu daha pürüzsüz bir hale gelerek ruj için hazırlanmış olacaktır. Bunu isterseniz bir peeling ya da kullanmadığınız bir diş fırçası ile yumuşak hareketler uygulayarak da kolaylıkla yapabilirsiniz. Dudaklarınıza bu işlemi uyguladıktan sonra, herhangi bir besleyici dudak balmı ile yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Kırmızı ruj nasıl sürülür?


Dudak Kalemi Kullanmayı Unutmayın!

Dudak kalemleri, tüm ruj renkleri için kalıcılığını ve kusursuz görünümünü destekleyen önemli bir makyaj adımını oluşturuyor. Özellikle kırmızı rujlar için olmazsa olmaz dudak kalemini, kullanacağınız kırmızı ruj renginin bir ton koyu renginde seçmenizde yarar var. Dudaklarınızın olması gerekenden daha ince olduğunu düşünüyorsanız, kalemi dudak çerçevesinin hemen dışından uygulayabilir ve dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Çerçeveyi tamamladıktan sonra, kalemle bu çerçevenin içini doldurmayı da unutmayın. Çünkü bu uygulama, hem rujunuzun daha iyi görünmesini hem de daha uzun süre kalıcı olmasını sağlıyor. Burada da dikkat etmeniz gereken konu, çerçevenin çok dışarıya taşmaması... Aksi halde, kötü ve istenmeyen bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Her şeyde olduğu gibi, azı karar çoğu zarar diyoruz.

Dikkatli Bir Uygulama Yapmaya Özen Gösterin!

Rujunuzu bir ruj fırçası ya da rujun kendisi ile dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Fırça yardımıyla yapılan uygulamalar, profesyonel makyajlarda da en çok tercih edilen stili oluşturuyor. Fırça ile daha dikkatli ve her bir alana güzelce yedirilmiş bir ruj görünümü elde edebilirsiniz. Her iki şekilde de rujunuzu, kalemle uyguladığınız çerçevenin dışına taşırmamaya gayret etmelisiniz. Gündüz kullanımı için kırmızının daha çok bordo ve kahverengiye bakan  tonlarını, gece için kırmızı ve nar çiçeği tonlarını ağırlıklı olarat tercih etmeniz, kombin tercihlerinize de daha fazla uyum sağlayacaktır.

Kırmızı ruj, her kadını büyülüyeci ve baştan çıkarıcı göstermek için adeta sihirli bir formül gibidir. Sadece doğru uygulamayı yaptığınızdan emin olun yeterli.

Instagram: @me.filizhas



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder