23 Şubat 2019 Cumartesi

Moschino 2019 / 2020 Automn / Winter Wooow!!


Modanın dahi çocuğu olarak nam salan ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz efsane tasarımcı Karl Lagerfeld tarafından halefi olarak gösterilen Jeremy Scott, Milan moda haftası kapsamında düzenlenen defilede yine dudak uçuklattı. Popüler kültürden ilham alan tasarımlarıyla bilinen Jeremy Scott, şimdiki kariyerine uzun ve zorlu bir yolculuktan gelerek yerinin zirve olduğunu zaten çoktan kanıtlamıştı. Missouri'de çiftçilik yapan bir ailenin çocuğu olarak başlayan hayatı, modanın zirvesindeki kariyeriyle devam ediyor. Moschino Women's 2019 / 2020 Automn / Winter defilesiyle öne çıkan detaylar, tam da onun şöhretine yakışan illüzyonları içeriyor. 80'lerin vamp kadın imajını öne çıkardığı defilede Scott, popüler kültürün tüm ögelerini de ustaca kompozisyona dahil etmeyi ihmal etmiyor.
Moschino 2019/2020 Milano Winter


İhtişamlı ve Alabildiğine Lux!

80'lerin kabarık saçları ve gösterişli makyaj nostaljisi, 2000'li yıllara ancak bu kadar kusursuzca uyarlanabilirdi. Jeremy Scott, muazzam bir sahne dekoruyla, koleksiyonun sinyallerini zaten ilk andan itibaren vermiş oluyor. Lux bir Ferrari otomobil, ikonik kırmızı rengiyle podyumdaki yerini almış. Pırıltılı ve bolca payetli elbiseleri taşıyan modeller, arabanın etrafında gösterisini sunuyor. Defilede göze çarpan en önemli ayrıntılardan biri olan, abartılı mücevherler, uzun ve göz kamaştıran küpeler ve gerdanlıklar başta olmak üzere, kürklerin ihtişamı da dikkatten kaçmayacak kadar özel. Kürkler Moschino 2019 / 2020 Sonbahar / Kış koleksiyonunda çarpıcı tasarımlarıyla öne çıkıyor. Bu koleksiyonda 80'lerin çağrışımını yapan önemli detaylar arasında yer alan karikatürsel baskılar, lüks kürk tasarımlarında da ustaca varlığını gösteriyor.

Neşeli Bir Moschino!

Defilenin en dikkat çekici özelliklerinden biri, belki de son derece neşeli bir konseptte tasarlanmış olması. Yine 80'lerin canlı ve pastel renklerinin bu kreasyonda yer alıyor oluşu, zaman yolculuğunu daha keyifli ve neşeli bir hale getiriyor. Yüksek modayı halkın beğenisi ile buluşturan dahi tasarımcı, ilk defilesinden bu yana alışılmamış olanı deneyerek her defasında izleyicileri şaşırtmayı başarıyor. Işıltılı dore ve lame kıyafetleri taşıyan mankenler, çarpıcı stilettolar ve sıra dışı çanta tasarımlarıyla podyumda adeta lunapark sevinci yaşatan bir performansa imza atıyorlar. Saç kurutma makinesi, bir şampanya şişesi ve daha birçok ilgi çekici tasarım, ancak dahiyane bir ilhamla bir defileyi bu kadar eğlenceli hale getirebilirdi. Ve bunu yapabilecek çok az insan, bunu bu kadar ihtişamlı gösterebilirdi; Jeremy Scott gibi...


Taşlanmış Denim ve Moschino Dokunuşu!



Moschino defilesinde çarpıcı detaylardan biri de 80'lerin ikonik taşlanmış denimleri, jean etek ve elbiserden oluşan tasarımlar. Zaman zaman çiçek motifleri ile süslenen jean tasarımları, taşlanmış ve o günlerin ruhunu yansıtan pantolonlar izliyor. Defilede "Dolar" baskısı ile tasarlanmış modeller de gerçekten ilham verici bir stilin imzasını taşıyor. Denimler, kürkler ve her şey parlak taşlar, mücevherler ve pırıltılardan nasibini alıyor. Moschino'nun bu kreasyonunda, adeta gösterişe bulaşmayan hiçbir tasarım neredeyse yok gibi... Bu da yüksek modayı bu kadar ulaşılabilir ve bir o kadar da ayrıcalıklı hale getirmeyi stilinin parçası yapan Jeremy Scott'un zaferi olarak tarihe geçiyor.

Modanın asi çocuğu, dünyayı şaşırtmaya iyi ki devam ediyor. :)

Filiz ADAR

Instgram: @decocosh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder